Linerla AS tilbyr dette kurset som et mini-kurs med påfølgende workshop om barnehagen selv ønsker det.

Kurset varer i 30-120 minutter etter avtale.

 
Smiling Child

FRA "GOD MORGEN"
TIL "TAKK FOR I DAG"

Hvilke justeringer er innenfor rekkevidde og hvor mye enklere kan samarbeidet med barna bli?

Fra du møter barnet om morgenen til du takker for i dag, vil du og barnet ha mange "møter" i løpet av en dag. Ved å være bevisst hvordan barns tillit til deg, selvfølelse og samarbeidsvilje påvirkes av alle disse "møtene" vil du kunne legge bedre til rette for din reguleringsstøttende omsorg. Du vil "sette godvilje inn på kontoen" og gjøre barnet mer tilgjengelig for din trøst og din veiledning både denne dagen og på sikt.

Så enkelt, men så vanskelig, å se seg selv med barnets blikk.

Hvordan sier du god morgen? Du har blikkontakt med barnet, setter deg på huk, sier "Så fint at du kommer!" Hvorfor gjør du det på den måten du gjør? Og har du alltid tid til å gjøre det på den måten du ønsker?

Hvordan ser avdelingen ut når barnet har fått på inneskoene og tusler inn? Er du opptatt, eller inkluderende? Ser barnet hva det kan gjøre, eller ser barnet at det kom for sent i dag? Perlene er opptatt, og du må bare ordne noe så kan dere se på det puslespillet som ligger utenfor rekkevidde?

Hvordan hjelper du på med vottene når dere skal ut? Sier du "Så deilig med regn, nå blir det nok snart mye vann i pytten vår!" eller "Vi venter litt med å gå ut, for det regner, men det er meldt penere etter lunsj..."?

Hvordan tar du av sandete og våte gummistøvler? Hvordan ser det ut der barnet henter skiftetøyet sitt?